Loading...

Από το ΙΒ στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

Από το ΙΒ στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού


Με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κορυφαία ακαδημαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και εισαγωγή στις πλέον απαιτητικές σχολές τους ολοκληρώθηκε η ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 για τους αποφοίτους και τις απόφοιτες του International Baccalaureate Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια.

Από τους 75 τελειόφοιτους μαθητές του ΙΒ, οι 72 έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης, ενώ οι περισσότεροι εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε περισσότερα από δύο πανεπιστήμια σε διαφορετικές χώρες.

Με βάση τις οριστικές τους επιλογές και τις εγγραφές

  • Σαράντα πέντε (45) θα εγγραφούν σε βρετανικά πανεπιστήμια (Imperial College, University College London, King^27s College, Queen Mary University, St George^27s University, University of Edinburgh, University of Glasgow, University of Bath, Warwick University, University of York, University of Manchester κ.α.)
  • Δεκατέσσερις (14) απόφοιτοι θα εγγραφούν σε αμερικάνικα πανεπιστήμια (Northwestern University, Brown University, Pomona College, Wellesley College, Worcester Polytechnic Institute, Stevens Institute of Technology, Βoston University κ.α.)
  • ‘Εντεκα (11) θα εγγραφούν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (Maastricht, Tillburg, Erasmus, Groningen στην Ολλανδία. Bocconi University στην Ιταλία, Glion Institute of Higher Education στην Ελβετία κ.α.)
  • Δύο (2) θα εγγραφούν σε πανεπιστήμιο του Καναδά (McGill University)

Επτά (7) απόφοιτοι του ΙΒ στο Κολλέγιο Ανατόλια έχουν γίνει δεκτοί στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και συνολικά δεκαεπτά (17) απόφοιτοι θα σπουδάσουν στα 20 πρώτα πανεπιστήμια σύμφωνα με την κατάταξη των βρετανικών «Times». Επιπλέον, πέντε (5) απόφοιτοι έχουν γίνει δεκτοί σε Πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα των 20 καλύτερων ιδρυμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με την κατάταξη των «US News».

Οι τελειόφοιτοι εξασφάλισαν τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και με  διεθνές κύρος, όπως σχολές Ιατρικής,  Βιο-ιατρικής, Βιοχημείας, Φαρμακολογίας, Νομικής, Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνικές, Οικονομικών & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Computer Science, Καλών Τεχνών, κ.ά..

 

Ανάμεσα στους μαθητές που έχουν γίνει δεκτοί στα ευρέως γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα και που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ο Δημήτρης Γκουλιμάρης.   

 

Ο Δημήτρης Γκουλιμάρης πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των αποφοίτων ΙΒ 2016 (43 με άριστα το 45) και έγινε δεκτός με σχεδόν πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Northwestern στην Αμερική το οποίο κατατάσσεται στη 14η θέση μεταξύ όλων των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων (US news). Ο Δημήτρης διακρίθηκε για την ικανότητά του να συνδυάσει εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση με πολυδιάστατη προσφορά τόσο στο σχολείο όσο και στην τοπική κοινότητα. Επισκέπτονταν συστηματικά το ίδρυμα Άρσις κατά τη διάρκεια των διετών σπουδών του και δίδασκε κιθάρα σε παιδιά μεταναστών, και το ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος.  Συμμετείχε ενεργά στις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου πρωταγωνιστώντας στην παράσταση του μουσικο-θεατρικού ομίλου Drama Club, υποστήριξε μουσικά πολλές από τις εκδηλώσεις του σχολείου, συμμετείχε σε συναυλίες στην πόλη ως μέλος εφηβικού ροκ συγκροτήματος και διετέλεσε αντιπρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου.

 

Share